perjantai 8. helmikuuta 2008

Palelua helteessa

"When it sometimes goes down to 20c, everyone's just freezing and sick"
"In Finland 20c is when we get our shirts off and start getting tanned at the terrace"

Kavimme tata keskustelua eilen paikallisen ravintolatyontekijan kanssa. En osannut aavistaa, kuinka hyvin hanta ymmartaisin myohemmin illalla. Auringon jo painuessa Etela-Kiinan mereen, lahdimme ulkoiluttamaan 125-kuutioisia. Pysakoitiin sitten ajelun paatteeksi skootterit Sibelius -nimisen ravintolan eteen. Tarkoitus oli vieda terveiset kaverilta ravintolan suomalaiselle omistajalle, mutta tama oli kuitenkin harmiksemme pakannut laukkunsa jo 10 kuukautta sitten ja palannut Suomeen. Se siita, mutta paikka tuli ainakin tsekattua. Muutamaa muuta suomalaista lukuunottamatta se oli kuitenkin ihan tyhjillaan. Myohemmin otettiin viela pari eraa bilista ja olutta. Singha, Chang ja Tiger ovat suosituimmat taalla. Jos haluaa nayttaa gonahtaneelta travellerilta, kannattaa edustaa naita merkkeja paidallaan. Nain paasee myos eroon riivaajista.

Myohaan yolla lampo laskee taalla alimmillaan noin 25:een, ja eilen tunsin viileytta ensimmaista kertaa ulkona. Sisatilat ovat taalla jaahdyttelya varten, ulkona on harvemmin siihen toivoa. Nyt kuitenkin ihon kylmat vareet viestittivat lisavaatetuksen tarpeesta lammossa, jossa tavallisesti olo tuntuisi kuin sianpoikasella bbq-vartaassa. Tassa vaiheessa lampoa lienee ollut jotain 25-27 valilla. Eipa tosiaankaan ihme, jos paikalliset palelevat 20 asteessa.

Huomenna lahdetaan Phanganille, mutta taksi illaksi pitais kehittaa viela jotain. Nyt kuitenkin ruokailemaan. Koh Samui kuittaa!

2 kommenttia:

percivaldo kirjoitti...

Vartaista puheen ollen... montas lenkkiä olet vetänyt siellä - mikäli siellä ylipäänsä voi lenkkeillä?

Olabade kirjoitti...

En viela yhtaan, aika rankat kelit urheilla ulkona. Beachia pitkin vois kylla kokeilla joku aamu.

Samuilla kavin salilla mut puolen tunnin ja 3 vesipullon jalkeen alkoi olla jo aika valmista... :D